Πού Είναι Αυτοί οι Άνθρωποι;

Πού Είναι Αυτοί οι Άνθρωποι

Ένα συχνό "παράπονο" που βλέπουμε πολλούς ανθρώπους τριγύρω μας να εκφράζουν, αλλά και που εμείς οι ίδιοι ενδέχεται να εκφράζουμε, είναι το "πού είναι αυτοί οι άνθρωποι…"

Όπου με αυτή την έννοια, εννοείται κάποια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, που πληρεί κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Μερικά παραδείγματα είναι "που είναι οι άνθρωποι με βάθος ψυχής" , "που είναι οι ρομαντικοί άνθρωποι" , "που είναι οι άνθρωποι που θα μας εκτιμήσουν για αυτό που είμαστε", κ.λπ. Όπου αυτή η αναζήτηση, αφορά πολλούς τομείς στη ζωή του ανθρώπου.

Αν παρατηρήσουμε αυτό το φαινόμενο, θα δούμε κάποια εντυπωσιακά πράγματα, πολλούς λόγους, που εξηγούν το "γιατί" δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στη ζωή μας ή το γιατί δεν τους "βλέπουμε". Και θα θέλαμε να εστιάσουμε στους τρεις ‑κατ' εμάς- πιο σοβαρούς λόγους.

1) Δεν ξέρουμε πως να έλξουμε στη ζωή μας τη συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων.

Και αν θέλαμε να το μεταφράσουμε σε Ενέργεια, θα λέγαμε ότι δονούμαστε σε διαφορετική συχνότητα, από τη συχνότητα στην οποία δονείται η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων.

Ας μας επιτραπεί η χρήση δύο παραδειγμάτων. Ένα γενικό και ένα προσωπικό, με το γενικό να μην γίνεται με πρόθεση προσβολής ή επίκρισης.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα στην κοινωνία μας, είναι στις μεταξύ σχέσεις γυναικών και ανδρών. Πολλές φορές συναντάμε γυναίκες, οι οποίες αναζητούν "ρομαντικούς" άνδρες, όπως αυτολεξεί δηλώνουν. Αυτούς που θα τις σέβονται, που θα τις αγαπάνε και θα τις θέλουν για αυτό που είναι, για το πνεύμα τους και όχι για την εξωτερική τους εμφάνιση.
Δεν είναι παράδοξο όμως, την ίδια στιγμή, η εικόνα που βγάζουν προς τα έξω, να είναι εστιασμένη στην εξωτερική τους εμφάνιση, με πολλές φορές αυτή η εικόνα να γίνεται προκλητική; Τότε, δεν είναι απολύτως λογικό, η κατηγορία ανδρών που θα έλξουν, να είναι "της εξωτερικής εμφάνισης", του καθαρά σεξουαλικού, κ.ο.κ;
Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται φυσικά και σε άνδρες, με την εικόνα τους να καταλήγει να γίνεται "σκληρή", "απρόσιτη", "ψυχρή" και να υπερεκτιμούν τους εαυτούς τους.

Εάν όμως θέλουμε να γίνουμε αποδεκτοί για τον εσωτερικό μας κόσμο, αυτόν δεν οφείλουμε να "δείχνουμε";

Το δεύτερο παράδειγμα, είναι ένα προσωπικό παράδειγμα, ενός Αδελφού μας. 

Σας το παραδίδουμε, όπως μας παραδόθηκε:

«Κάποτε, αρκετά χρόνια πριν, αναζητούσα ανθρώπους που βρισκόντουσαν σε πνευματική πορεία/μαθητεία. Για χρόνια όμως, οι αναζητήσεις μου με οδηγούσαν σε αδιέξοδο. Πίστευα ότι είναι σπάνιοι και δεν θα τους συναντήσω ποτέ.

Στην πραγματικότητα όμως, δεν τους *έβλεπα*. Διότι η ζωή μου, κάποιες αντιλήψεις μου και η εικόνα που έβγαζα προς τα έξω, η συχνότητα δηλαδή στην οποία δονούμουν, δεν συμβάδιζε με τη συχνότητα που αναζητούσα.

Έτσι, άλλαξα τη στάση μου. Μελέτησα τα χαρακτηριστικά της συχνότητας που αναζητούσα και αφού είδα ότι με εξέφραζαν πραγματικά, άρχισα να αλλάζω τον τρόπο ζωής μου. Άλλαξα την εικόνα που έβγαζα προς τα έξω, καθότι ενώ μέσα μου αισθανόμουν κάποια χ πράγματα, εξωτερικά δεν γινόντουσαν αντιληπτά.

Το αποτέλεσμα είναι, αυτή τη στιγμή να έχω γνωρίσει μέχρι στιγμής πολλούς ανθρώπους αυτής της κατηγορίας, για τους οποίους είμαι βαθύτατα Ευγνώμων, ασχέτως εάν έμειναν ή έφυγαν.»

2) Φοβόμαστε να δεχθούμε στη ζωή μας αυτή την κατηγορία ανθρώπων που αναζητούμε, όσο παράδοξο και αν φαίνεται αυτό.

Έστω και ξεπερνάμε τον παραπάνω λόγο και η κατηγορία αυτή, εμφανίζεται. Τότε, πολλές φορές εμφανίζεται ανασφάλεια μέσα στον αναζητητή. Εμφανίζεται φόβος, σχετικά με το αν θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τη συγκεκριμένη κατηγορία, αν αυτή η κατηγορία θα παραμείνει ως μέρος της ζωής μας ή αν θα συμβεί κάτι και θα φύγει, κ.λπ.

Εδώ λοιπόν, χρειάζεται η Εμπιστοσύνη.
Απ' τη στιγμή που η κατηγορία αυτή εμφανίστηκε, σημαίνει ότι ήμασταν έτοιμοι. Το Σύμπαν, έκρινε ότι είμαστε έτοιμοι. Ας το εμπιστευτούμε λοιπόν. Παράλληλα όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει και εμείς να συνεχίσουμε να προσεγγίζουμε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που εμφανίστηκε και όχι να περιμένουμε να μας προσεγγίζει μόνο αυτή. Και γι αυτό, χρειάζεται Θάρρος και Δύναμη.

Ας μην υποκύπτουμε στο Φόβο και στα χαοτικά μονοπάτια που δημιουργεί ο Νους, μπροστά στο καινούριο. Ας θυμόμαστε, εμείς το ζητήσαμε!

Είμαστε έτοιμοι, τόσο να το δεχθούμε, όσο και να το διαχειριστούμε. ΜΗΝ το πετάξουμε εξαιτίας κάποιου ανόητου φόβου ή κάποιας ανασφάλειας. Εάν μπερδευτούμε, ας μείνουμε σε σιωπή και ας ακούσουμε τη διαίσθησή μας, την Καρδιά μας. Αυτή, ξέρει.

3) Αναζητούμε χωρίς Διάκριση και συμπεραίνουμε εν μέσω Ενθουσιασμού.

Πιθανόν κάποιος να συναντήσει αυτή την κατηγορία που αναζητάει, η οποία θα εκδηλώνει κάποια χαρακτηριστικά. Η Διάκριση όμως, θα μας αποτρέψει από την ευκολοπιστία, που πηγάζει από τον ενθουσιασμό μας και θα μας προφυλάξει.

Από τι θα μας προφυλάξει;
Η Διάκριση, θα μας βοηθήσει να διακρίνουμε και περαιτέρω χαρακτηριστικά σε αυτούς τους ανθρώπους, χαρακτηριστικά τα οποία ενδέχεται να προσπερνούσαμε, που όμως στη χειρότερη των περιπτώσεων, μπορεί να είναι και επικίνδυνα.

Ας προσέξουμε πολύ λοιπόν την ύπαρξη της Διάκρισης και τον κατευνασμό του Ενθουσιασμού.

Οι άνθρωποι που αναζητάμε, υπάρχουν. Οφείλουμε να φροντίσουμε όμως, να υπάρχουμε και εμείς για αυτούς.

Namaste, αγαπημένοι μας Άνθρωποι ♥

Σημείωση: Μεγάλο ρόλο παίζει επίσης και το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ χρειαζόμαστε στη ζωή μας. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των επιθυμιών της προσωπικότητας και των επιθυμιών του Ανώτερου Εαυτού. Οι "επιθυμίες" του Ανώτερου Εαυτού είναι οι "πραγματικές", καθότι συμβαδίζουν με το Θείο Σχέδιο και το ατομικό σχέδιο πνευματικής εξέλιξης του καθενός μας.

Τέλος, άκρως σημαντικό παράγοντα αποτελεί και ο Καρμικός Νόμος.

Διαβάστε επίσης: Επιθυμίες, Προσευχή, Υλοποίηση και Θείο Σχέδιο