Καθαρισμός και Προστασία από Αρνητική Ενέργεια

προστασία από αρνητική ενέργεια

Πολλές φορές αναζητούμε τρόπους για καθαρισμό και προστασία από αρνητική ενέργεια / αρνητικές ενέργειες και πράγματι, υπάρχουν αρκετοί. Προσευχές, τεχνικές, ασκήσεις, διάφορα βοηθήματα, κ.ο.κ.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι εστιαζόμαστε αποκλειστικά στον καθαρισμό και προστασία και όχι στα ΑΙΤΙΑ που οδήγησαν στο να χρειαστούμε προστασία από οποιουδήποτε είδους αρνητική ενέργεια. Όπου παραδόξως, αυτός είναι και ο μεγαλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας

Συμβαίνει κάτι και ξαφνικά αισθανόμαστε την ενέργειά μας να "θολώνει". Εμφανίζεται εκνευρισμός, εσωτερική ταραχή και διάφορα άλλα "συμπτώματα".

Αναγνωρίζουμε ότι κάτι συμβαίνει. Ότι με κάποιο τρόπο, έχουμε επηρεαστεί από κάποιου είδους αρνητική ενέργεια και μόλις το αντιληφθούμε, αμέσως αναζητούμε βοήθεια, προκειμένου να "καθαρίσει" το πεδίο μας και να εξαφανιστεί αυτή η θολούρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τουλάχιστον στην Ελλάδα, είναι η έννοια του "ξεματιάσματος", κάτι το οποίο θα αναλυθεί εκτενέστερα αργότερα.

Μόλις λοιπόν βρεθεί το κατάλληλο "βοήθημα" (είτε πρόκειται για κάποιον άνθρωπο, είτε για κάποια άσκηση) και φύγει αυτή η αρνητική ενέργεια από πάνω μας, ακολουθούν 2 περιπτώσεις:

Στην 1η, επαναπαυόμαστε και συνεχίζουμε την καθημερινότητά μας.

Στην 2η, αποφασίζουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα: Αναζητούμε τρόπους σχετικά με τη γενικότερη προστασία από Αρνητική Ενέργεια.

Διαβάζουμε, μελετούμε, ψάχνουμε, μαθαίνουμε διάφορες πιθανές τεχνικές και αφού τις εφαρμόσουμε, πέφτουμε στην ίδια παγίδα με την 1η κατηγορία: Επαναπαυόμαστε.

Ο μεγαλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος προστασίας από τέτοιες ενέργειες, απ' όπου και αν προέρχονται, έγκειται στην αναζήτηση των αιτιών που οδήγησαν στο να επηρεαστούμε.

Απ τη στιγμή που υπάρχει επιρροή, σημαίνει ότι αυτή η αρνητική ενέργεια από κάπου "μπήκε". Κάτι μέσα μας "ταίριαξε" στις δονήσεις αυτής της ενέργειας, με αποτέλεσμα αυτή να εισχωρήσει στο πεδίο μας. Μπορεί να είναι κάποιο εσωτερικό τραύμα που δεν του έχουμε δώσει την απαραίτητη φροντίδα, κάποια εσωτερική σκιά, κάποια εσωτερική ανασφάλεια, κάποιο συναίσθημα ή σκέψη, κ.ο.κ.

Προσοχή επίσης στις περιπτώσεις όπου εμείς οι ίδιοι "εκθέτουμε" την ενέργειά μας, με ποικίλους τρόπους, ειδικά όταν υπάρχουν άλυτα εσωτερικά θέματα. Γιατί τότε, στην πραγματικότητα και χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, "εκθέτουμε" τις εσωτερικές μας "αδυναμίες".

Γι αυτό λοιπόν, ο πρώτος και πιο ισχυρός τρόπος προστασίας μας από τέτοιες ενέργειες, θα λέγαμε ότι είναι η Αυτογνωσία.
Όσο πιο καλά γνωρίζουμε τον Εαυτό μας και το μέσα μας, τόσο πιο *ισχυρή* η προστασία μας. Όσο πιο έντονα αναγνωρίζουμε τις Σκιές μας, όσο προχωράμε στο μονοπάτι της Αυτογνωσίας και της εσωτερικής μας Θεραπείας, τόσο πιο δύσκολα θα μας αγγίζουν τέτοιου είδους ενέργειες.

Σε αντίθετη περίπτωση, ό,τι και αν κάνουμε, όσα βιβλία και να διαβάσουμε, όσες τεχνικές και να μάθουμε για καθαρισμό/προστασία από αρνητική ενέργεια, όσο μακριά από αυτές τις ενέργειες και να "τρέξουμε", όσο και αν κάποιοι άνθρωποι-γνώστες απαντούν στο κάλεσμά μας για βοήθεια καθαρισμού και προστασίας και με όλη τους την αγάπη μας βοηθάνε, τίποτα δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα. Μπορεί να λειτουργήσουν για λίγο, όπως τα παυσίπονα, όμως το πρόβλημα θα παραμένει.

Έτσι, όταν θα αισθανθούμε ξανά ότι κάτι "συμβαίνει" και ζητήσουμε βοήθεια ή εφαρμόσουμε κάποια άσκηση για καθαρισμό/προστασία από αρνητική ενέργεια, ας μην επαναπαυθούμε μόλις αισθανθούμε καλύτερα.

Αντιθέτως, είναι η ιδανική στιγμή να αναζητήσουμε τα βαθύτερα αίτια και να κάνουμε μία βουτιά στην "άβυσσο της ψυχής" μας. Και αν αυτό φαίνεται τρομακτικό, ας αναρωτηθούμε, τι είναι πιο τρομακτικό; Η αυτο-αποδοχή και θεραπεία κομματιών του εσώτερου Εαυτού μας ή η συνεχής επιρροή από τέτοιες αρνητικές ενέργειες;

Namaste, αγαπημένοι μας Άνθρωποι ♥

 

*Συνειδητοποίηση μετά από περίοδο διεύρυνσης συνειδητότητας:

Η Αυτογνωσία είναι, όπως προαναφέρθηκε, ένας από τους μεγαλύτερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους προστασίας.
Μέχρι να αποκτήσουμε τον απαιτούμενο βαθμό αυτογνωσίας και να είμαστε σε συνεχή *Ένωση* όμως, υπάρχουν κάποιοι επιπλέον τρόποι. Συνεχείς ασκήσεις καθαρισμού και προστασίας της ενέργειάς μας, Προσευχή, Διαλογισμός, Ενεργειακές Πέτρες και Κρύσταλλοι, είναι μόλις μερικοί από αυτούς. Όμως, η αποτελεσματικότητα όλων αυτών, είναι ανάλογη με το βαθμό Αυτογνωσίας μας. Γι αυτό και η Αυτογνωσία είναι το Α και το Ω.

Διαβάστε επίσης: Διαλογισμός: Τρόπος Ζωής, Όχι Μέσο Διαφυγής