Πνευματική Καθοδήγηση και Δάσκαλοι

βοήθεια και καθοδήγηση

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη σημερινή εποχή, στην αναζήτησή μας για Εσωτερική / Πνευματική Βοήθεια και Καθοδήγηση (της οποίας η ανάγκη ολοένα και αυξάνεται), είναι το γεγονός ότι είμαστε πεπεισμένοι ότι, το άτομο που θα μας την προσφέρει, θα πρέπει να πληρεί κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

(βλ. Η Εμμονή της Τελειότητας των Πνευματικών Ανθρώπων)

Μόλις μερικά από αυτά είναι τα εξής:

  • να έχει "κραυγαλέα φήμη"
  • να είναι μεγάλος σε σωματική ηλικία
  • να έχει "οπαδούς" και μαθητές
  • να ανήκει σε κάποια οργάνωση/ομάδα
  • να χρησιμοποιεί τίτλους και ετικέτες για τον εαυτό του
  • να έχει πιστοποιητικά*
  • να έχει διαβάσει χιλιάδες βιβλία
  • να φοράει "λαμπερούς μανδύες"
    κ.ο.κ.

Σίγουρα μέσα σε αυτά θα βρούμε ανθρώπους που θα μας προσφέρουν κάποια πράγματα, πάντα στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, όμως δεν σημαίνει ότι ΜΟΝΟ εκεί υπάρχει αυτό που αναζητάμε. Σε αυτά, θα συναντήσουμε περιορισμένες αντιλήψεις και πιθανόν, πλάνη.

Η βοήθεια και καθοδήγηση που νιώθουμε ότι χρειαζόμαστε, μπορεί να βρίσκεται στην παρουσία και στα λόγια ενός φίλου, ενός γείτονα, ενός παιδιού. Ενός γνωστού, ενός αγνώστου, ενός φτωχού στο δρόμο. Όλοι αυτοί δύναται να είναι οι Διδάσκαλοι που αναζητάμε.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να είμαστε *ανοιχτοί* και να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας μεταφέρουν είτε λεκτικά, είτε έμπρακτα, το μήνυμα που περιλαμβάνει κατά κάποιο τρόπο τη βοήθεια και καθοδήγηση που αναζητάμε και που το Σύμπαν τους έδωσε για εμάς.

Ας αναζητάμε βοήθεια και καθοδήγηση στην απλότητα και χωρίς κριτήρια (αυτό όμως που οφείλουμε να έχουμε, είναι η Διάκριση μεταξύ Ψεύτικου και Αληθινού, κάτι το οποίο αποτελεί ξεχωριστό θέμα συζήτησης).

Namaste, αγαπημένοι μας Άνθρωποι ♥

*Η παραπάνω αναφορά γίνεται σε αναζήτηση εσωτερικής/πνευματικής βοήθειας, όπου και κανένας άνθρωπος δεν έχει τη δύναμη να "πιστοποιήσει" το πνευματικό/εσωτερικό "επίπεδο" κάποιου. Εννοείται ότι σε περιπτώσεις ανάγκης ψυχιατρικής/ιατρικής βοήθειας, αναζητούμε εξειδικευμένα, πιστοποιημένα άτομα.

Διαβάστε επίσης: Οι Τίτλοι και οι Ετικέτες των Πνευματικών Ανθρώπων