Πήγαινε με τη Ροή

Πήγαινε με τη Ροή

"Πήγαινε με τη ροή"

Πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την προτροπή; "Πήγαινε με τη Ροή", μας υπενθυμίζουν συνεχώς κάποιοι. Και πόσες φορές έχουμε αποφασίσει πράγματι, να πάμε με τη ροή; (αναφερόμαστε στη συμπαντική ροή και όχι τη ροή της κοινωνίας). Πήγαμε πραγματικά όμως;

Έχουμε παρερμηνεύσει (και) αυτή την έννοια και την έχουμε.. προσαρμόσει στα μέτρα μας. Θεωρούμε και δεχόμαστε ως "ροή" μόνο ό,τι μας είναι ‑φαινομενικά- ευχάριστο. Το οτιδήποτε (και πάλι φαινομενικά) δυσάρεστο, μας δυσανασχετεί, μας κάνει συνεχώς να αναρωτιόμαστε "γιατί;", το αποδίδουμε σε κάτι *κακό*, κ.ο.κ.

Σε ένα από τα ονειρικά της ταξίδια, μία Αδελφή μας βίωσε το εξής: (Σας το παραδίδουμε όπως μας παραδόθηκε)

«Ήμουν σε μία βάρκα, πάνω σε έναν ποταμό. Η βάρκα προχωρούσε, όμως κάποια στιγμή, τα νερά έγιναν βρώμικα και είχαν και μία αρκετά δυσάρεστη οσμή, η οποία δεν ήταν υποφερτή. Αμέσως δυσανασχέτησα και θέλησα να γυρίσω πίσω, δεν ήθελα να προχωρήσω, ένιωθα ότι κάποιο λάθος έχει γίνει, δεν άντεχα το περιβάλλον γύρω μου. Τότε, άκουσα την εσωτερική μου φωνή να μου λέει "μην ανησυχείς, ξέρω ότι είναι *άσχημα*, αλλά κάνε υπομονή, σε λίγο τα νερά θα καθαρίσουν". Πήγαινε με τη Ροή του ποταμού. Και πράγματι, λίγο αργότερα, βρέθηκα να πλέω πάνω σε πεντακάθαρα, αστραφτερά νερά! Και σύντομα, ο ποταμός κατέληξε σε μία πανέμορφη θάλασσα και δελφίνια, διάφορα ψάρια, κλπ φάνηκαν να κολυμπάνε τριγύρω!

Ξύπνησα, ευχαρίστησα το Σύμπαν για την όμορφη υπενθύμιση και ξεκίνησα να βιώσω ακόμη μία ημέρα σε αυτή τη ζωή.»

Ας συλλογιστούμε το παραπάνω και ας αρχίσουμε να αποδεχόμαστε τη ροή σε όλες της τις "μορφές".
Αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε στο γεγονός ότι "όλα είναι η ροή", γιατί τότε υπάρχει ο κίνδυνος να μένουμε εκεί από όπου *πρέπει* να φύγουμε και να φεύγουμε από εκεί όπου "πρέπει" να μείνουμε. *

Σημαίνει να βλέπουμε τη Ροή στην κάθε κατάσταση και την κάθε κατάσταση να τη βλέπουμε ως Δάσκαλο και μόλις το μάθημα που έχουμε να διδαχθούμε ολοκληρωθεί, απλώς θα προχωρήσουμε σε πιο.. καθαρά νερά.

Namaste, αγαπημένοι μας Άνθρωποι ♥

*πως θα ξέρουμε πότε χρειάζεται να *μείνουμε* και πότε να *φύγουμε*; Ας μπούμε σε σιωπή, ας ακούσουμε τη διαίσθησή μας που μας ψιθυρίζει και τότε.. η καθοδήγηση θα έρθει.

Διαβάστε επίσης: Επιθυμίες, Προσευχή, Υλοποίηση και Θείο Σχέδιο