Αντιξοότητες, Δυσκολίες Ζωής και Αντιμετώπισή τους

Δυσκολίες ζωής

Πολύ συχνά, δεν εκφράζουμε αυτά που αισθανόμαστε (για τώρα, θα θέλαμε να εστιάσουμε στα "αρνητικά" συναισθήματα) και  τα καταπιέζουμε μέσα μας. Αντί να αντιμετωπίσουμε τις όποιες αντιξοότητες και δυσκολίες της ζωής μας, προσπαθούμε να φύγουμε μακριά τους.

Αντί να αντιμετωπίσουμε τις όποιες αντιξοότητες της ζωής μας, πολλές φορές επιλέγουμε να τρέξουμε μακριά τους και αντί να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, να τα καταπιέζουμε και να τα "κρύβουμε" βαθιά μέσα μας, σκεπτόμενοι ότι "γλιτώσαμε".

Είναι όμως έτσι;

Η κάθε αντιξοότητα που εμφανίζεται στη ζωή μας, είναι ένας "καμουφλαρισμένος" Δάσκαλος, που θέλει να μας διδάξει κάτι πολύτιμο για τον ίδιο μας τον Εαυτό και παράλληλα, να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε στην εσωτερική/πνευματική μας εξέλιξη.

Όταν αυτός ο Δάσκαλος εμφανιστεί (που στην πραγματικότητα εμείς "ζητήσαμε" να εμφανιστεί, πριν ενσαρκωθούμε), οφείλουμε να τον "ακούσουμε" και να διδαχθούμε.

Αν αρχίσουμε να τρέχουμε μακριά του (μπορεί να είναι μία κατάσταση, ένας άνθρωπος που μας κάνει τη ζωή δύσκολη, κλπ), μη αντιμετωπίζοντάς τον και μη εκφράζοντας τα όποια "αρνητικά" συναισθήματα αισθανόμαστε, τότε, για ένα μικρό διάστημα θα ζούμε μέσα στην ψευδαίσθηση ότι "ξεφύγαμε".
Σε αυτό το διάστημα όμως, αυτό που συμβαίνει, είναι ότι ο "Δάσκαλος", προετοιμάζεται πιο δυνατά και πιο έντονα και ξαφνικά, λίγο αργότερα, όπου και αν βρισκόμαστε, ξαναβιώνουμε την κατάσταση από την οποία προσπαθήσαμε να ξεφύγουμε, ξανανιώθουμε τα όποια αρνητικά συναισθήματα καταπιέσαμε και κρύψαμε, με τη διαφορά ότι, αυτή τη φορά, θα είναι ακόμα πιο έντονα και πιο δύσκολα. Και κάθε φορά που "τρέχουμε" , τόσο πιο έντονα και δύσκολα θα γίνονται.

Αναρωτιόμαστε τότε:

"Μα γιατί γίνεται πάλι αυτό", "νόμιζα το είχα λύσει αυτό το θέμα", "πόσο άτυχος/η είμαι, πάλι τα ίδια", κλπ.

Ας σταματήσουμε να τρέχουμε μακριά από τις αντιξοότητες της ζωής και να θάβουμε μέσα σας τα όποια αρνητικά συναισθήματα.
Ας τα εκφράσουμε τη στιγμή που κάνουν την εμφάνισή τους. Όχι με άσχημο τρόπο, αλλά με ηρεμία, ευγένεια και ειλικρίνεια, ας αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας και τις όποιες δυσκολίες μας φέρνει η ζωή. *
Και η στιγμή για να το κάνουμε, είναι ΤΩΡΑ.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αισθανθούμε κάτι "άσχημο", αρνητικό, και βρεθούμε ενώπιον μίας "δύσκολης" κατάστασης, ας αναρωτηθούμε:

Να το αντιμετωπίσω ΤΩΡΑ, στην υπάρχουσα μορφή του ή "αύριο", που θα έχει γίνει πιο έντονο, πιο δύσκολο, πιο επίπονο;

Η απόφαση ήταν, είναι και πάντα θα είναι, δική μας.

Namaste, αγαπημένοι μας Άνθρωποι ♥

*Συνειδητοποίηση μετά από περίοδο διεύρυνσης συνειδητότητας:

Κάποιες φορές, παρότι εκφράζουμε τα δυσάρεστα συναισθήματά μας, π.χ. στο άτομο που μας τα προκαλεί, το "θέμα" δεν παύει να υφίσταται.

Τότε δεν μιλάμε πλέον για έκφραση συναισθημάτων, αλλά για Μαθητεία. Το άτομο ή η κατάσταση που μας προκαλεί αυτά τα συναισθήματα, είναι μία πρόκληση για μαθητεία από το Σύμπαν. Θα πάψει να υφίσταται μόνον όταν το μάθημα ολοκληρωθεί. Σε αυτή την περίπτωση, ο τρόπος αντιμετώπισης είναι η εσωτερική και εξωτερική Παρατήρηση σχετικά με το ΤΙ καλούμαστε να διδαχθούμε. Πολύ πιθανό επίσης, να καλούμαστε να προσφέρουμε. Το μάθημα δηλαδή, θα μπορούσε να αφορά την εξέλιξή μας σε θέματα προσφοράς και "θεραπείας" των συνανθρώπων μας.

Διαβάστε επίσης: Εσωτερικές Συγκρούσεις