Εσωτερικές Συγκρούσεις

Εσωτερικές Συγκρούσεις

Υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν ‑υποσυνείδητα θα λέγαμε- συνεχώς συγκρούσεις. Η συμπεριφορά τους μας *προκαλεί* να αντιδράσουμε αναλόγως, μας φέρνει εκνευρισμό. Πιστεύουμε ότι έχουν *κάτι* μαζί μας, το παίρνουμε προσωπικά, θυμώνουμε. Και πριν καν το καταλάβουμε, έχει ήδη δημιουργηθεί σύγκρουση, τόσο μεταξύ μας, όσο και μέσα μας.

Αν εκείνες τις στιγμές, με αυτούς τους ανθρώπους, διατηρήσουμε την ηρεμία και τη διαύγειά μας, εάν μείνουμε σιωπηλοί παρατηρητές, θα δούμε ότι η μάχη που δίνουν δεν είναι μαζί μας, αλλά μέσα τους, με τον εαυτό τους. Υποφέρουν από εσωτερικές συγκρούσεις. Και όχι μόνο δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για αυτή την εσωτερική τους μάχη, αλλά τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουμε καν ότι υπάρχει.

Και γιατί *φέρνουν* αυτή τη μάχη σε εμάς;

Η αλήθεια είναι ότι δεν τη φέρνουν. Αυτή η εσωτερική μάχη τους, οι εσωτερικές συγκρούσεις τους τούς κάνουν να υποφέρουν τόσο πολύ, που η σύγχυσή τους και τα βάσανά τους *ξεχειλίζουν*. Όποιος βρεθεί δίπλα τους, μπορεί να τα νιώσει. Χωρίς να το θέλει, έχει ήδη μπει στο πεδίο της μάχης.

Γι αυτό λοιπόν, ας είμαστε καλοί και ευγενικοί όχι μόνο με όσους έχουν *καλή* συμπεριφορά απέναντί μας, αλλά και με όσους έχουν *κακή*. Και ας θυμόμαστε ότι αυτοί είναι που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Γιατί πίσω από αυτή την "κακή" συμπεριφορά, κρύβεται μια κραυγή για Αγάπη.

Ας είμαστε ευγενικοί με όλους τους ανθρώπους.

Δεν χρειάζεται να συμβάλλουμε στη δημιουργία τέτοιων συγκρούσεων και στο να *μεγαλώσουν* οι εσωτερικές συγκρούσεις τους. Αντιθέτως, χρειάζονται το πιο όμορφο χαμόγελό μας και όλη μας την αγάπη. Και με αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε ήδη συμβάλλει ‑δεν έχει σημασία λίγο ή πολύ- στο να αλλάξει η ζωή τους.

Προσοχή όμως: οι παραπάνω ρόλοι εναλλάσσονται συνεχώς. Όλοι μας γνωρίζουμε τέτοιους ανθρώπους, όμως παράλληλα, όλοι μας έχουμε βρεθεί/βρισκόμαστε σε καταστάσεις όπου, λόγω διαφόρων καταστάσεων, εσωτερικών και εξωτερικών, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, αναζητούμε συγκρούσεις. Εγρήγορση και παρατηρητικότητα του Εαυτού μας κάθε στιγμή, ώστε να μην προκαλούμε τέτοιες εκπορεύσεις.

Namaste, αγαπημένοι μας Άνθρωποι ♥

Διαβάστε επίσης: Ενοχλήσεις και Αρνητικές Αντιδράσεις