«Μην Κάνεις Αυτά που Δεν Θέλεις να σου Κάνουν»

Αυτά που Δεν Θέλεις

Μία από τις πιο γνωστές φράσεις/προτροπές που όλοι μας γνωρίζουμε, είναι η "μην κάνεις αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν".

Είναι μια πραγματικά εύστοχη και ουσιώδης προτροπή, προτροπή που χρόνια βλέπουμε να ακολουθείται από αρκετούς ανθρώπους.
Όμως δυστυχώς, αποτελεί ταυτόχρονα μία πραγματικά ελλιπή προτροπή.

Αν το συλλογιστούμε βαθύτερα, η πραγματική προτροπή δεν θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι;

"Μην κάνεις στους άλλους αυτά που δεν θέλεις να σου κάνουν, μην πεις λόγια στους/για άλλους, που δεν θα ήθελες να ειπωθούν για σένα και μη σκεφτείς για άλλους, αυτά που δεν θα ήθελες να σκεφτούν για σένα"

Επειδή όμως όλα *μεταφράζονται* σε ενέργεια, συνοπτικά θα λέγαμε:

"Μη στείλεις προς τους άλλους ενέργεια που δεν θα ήθελες να λάβεις".

"Μην πράξετε, μην πείτε και μη σκεφτείτε κακό για κανέναν άνθρωπο".

Διόρθωση: Για κανένα Όν.

Θέλουμε να νιώθουμε "καθαροί" μέσα μας, σωστά; Μα η καθαρότητα του πνεύματός μας, της ενέργειάς μας, του Είναι μας, της Ουσίας μας, δεν καθορίζεται μόνο από τις πράξεις, αλλά και από τα λόγια και τις σκέψεις μας.
Συνεπώς οι πράξεις μας, τα λόγια μας και οι σκέψεις μας ας είναι πράξεις, λόγια και σκέψεις Αγάπης.

Και τότε, δύο είναι αυτοί που βγαίνουν "κερδισμένοι" : τόσο εμείς οι ίδιοι, όσο και οι δέκτες αυτής της Αγάπης και αυτής της καθαρής, αγνής ενέργειας.

Ας θυμόμαστε όμως: οι πράξεις, τα λόγια και οι σκέψεις δεν αφορούν μόνο τους γνωστούς μας και τη συμπεριφορά μας απέναντί τους. Αφορούν και τους "αγνώστους". Για την ακρίβεια, κυρίως τους "αγνώστους", θα λέγαμε.
Έναν άγνωστο στο δρόμο, έναν περαστικό από την πόρτα μας, ένα φτωχό στο δρόμο μας.
Έναν ‑φαινομενικά- ενοχλητικό άνθρωπο, έναν πονεμένο άνθρωπο, έναν άνθρωπο που δεν πληρεί αυτά που ‑εγωιστικά- θα θέλαμε να έχει, κ.λπ.

Γιατί ας μην ξεχνάμε, με όλους αυτούς, με όλους τους ανθρώπους, γνωστούς και αγνώστους, με όλα τα Όντα, είμαστε όλοι Ένα.

Namaste, αγαπημένοι μας Άνθρωποι ♥

Διαβάστε επίσης: Κάρμα: Παιδαγωγός, Όχι Τιμωρός