Κάρμα: Παιδαγωγός, Όχι Τιμωρός

Κάρμα

Κάρμα.

Μία λέξη-έννοια γνωστή σε όλους.
Υπάρχουν πολλά βιβλία και Διδασκαλίες περί Κάρμα και Καρμικού Νόμου και αποτελεί θέμα μεγάλης και σοβαρής συζήτησης.

Υπάρχει όμως ένα φαινόμενο που παρατηρείται έντονα και πάνω σε αυτό θα θέλαμε να εστιάσουμε.

Πολλοί επικαλούνται το Κάρμα ως κάποιον τιμωρό, που θα "τιμωρήσει" και θα ανταποδώσει με το ίδιο νόμισμα κάτι που κάποιος τους προκάλεσε.

Το Κάρμα όμως δεν είναι τιμωρός. Είναι Παιδαγωγός.

Σκοπός του Καρμικού Νόμου είναι η Αρμονία και η Ισορροπία στην Ύπαρξη και ό,τι περιλαμβάνεται μέσα σε αυτή, συμπεριλαμβανομένης και της αρμονικής συνύπαρξης των ανθρώπων.

Κάποιος μας φέρεται με άσχημο τρόπο. Κάποιος μας ωθεί να βιώσουμε άσχημες/αρνητικές καταστάσεις.

Τότε, αμέσως εμφανίζονται σκέψεις του τύπου "μην ανησυχείς, θα σου γυρίσει πίσω αυτό που έκανες", "το Κάρμα θα σε τακτοποιήσει", κ.λπ.

Και έτσι αισθανόμαστε ήρεμοι. Αισθανόμαστε ότι θα δικαιωθούμε. Όμως, μια τέτοια στάση επιβαρύνει και το δικό μας Κάρμα.
Γιατί σκεφτόμαστε αρνητικά και με κακό τρόπο. Και σε πολλές περιπτώσεις γινόμαστε ίδιοι με αυτούς τους ανθρώπους. Διότι ουσιαστικά ζητάμε να τους συμβεί το ίδιο, που σημαίνει τους ευχόμαστε να τους συμβεί κάτι κακό. Και όποιος πει "μα δεν εύχομαι κάτι τέτοιο", πλανάται. Γιατί οι φράσεις/σκέψεις "ρόδα είναι και γυρίζει", "αφήνω το Κάρμα να του δώσει ένα μάθημα", "το Κάρμα είναι η καλύτερη εκδίκηση", κ.λπ, είναι αρνητικές, εγωιστικές εκπορεύσεις, που επιβαρύνουν τόσο τον δέκτη, αλλά κυρίως, εμάς τους ίδιους.

Επιπλέον, πολλοί θεωρούν ότι το να μην κάνουν άσχημες πράξεις, τους καθιστά "καθαρούς".

Όμως το Κάρμα μας δεν επιβαρύνεται μόνο από "κακές" πράξεις ή λέξεις. Επιβαρύνεται επίσης από κακές/αρνητικές σκέψεις και κακά/αρνητικά συναισθήματα για τους Αδελφούς μας.

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος θα μας φερθεί με άσχημο τρόπο ή μας προκαλέσει κάποιο δυσάρεστο βίωμα, ας μην σκεφτούμε εκδικητικά και με θυμό ότι "το Σύμπαν θα του το ανταποδώσει".
Κάποια στιγμή πράγματι θα κληθεί να επανορθώσει. Όμως το πώς και το πότε, ορίζεται από τον Καρμικό Νόμο και το Σύμπαν και δεν θα πρέπει να μας απασχολεί.

Σε αυτή τη ζωή έχουμε 2 πολύ βασικές ευθύνες και αυτές θα πρέπει να μας απασχολούν:
Να ισορροπήσουμε τυχόν ανισορροπίες που οι ίδιοι προκαλέσαμε κάποτε στο παρελθόν ‑είτε σε αυτήν τη ζωή, είτε σε προηγούμενες- και παράλληλα να προσέξουμε να ΜΗΝ δημιουργήσουμε επιπλέον αρνητικό Κάρμα, μέσα από αρνητικές πράξεις/λέξεις/σκέψεις/συναισθήματα.

Ας έχουμε στο νου μας ότι σε κάθε τι αρνητικό που βιώνουμε, υπάρχει κάποιο μάθημα να λάβουμε. Ας εστιάσουμε εκεί λοιπόν και ας αφήσουμε τις.. "ευχές" για ανταπόδοση και τότε, όλη μας η ζωή, επρόκειτο να αλλάξει.

Namaste, αγαπημένοι μας Άνθρωποι ♥

Διαβάστε επίσης: Μην Κάνεις Αυτά που Δεν Θέλεις να σου Κάνουν