Προσκόλληση στο Παρελθόν

Προσκόλληση στο παρελθόν

Προσκόλληση στο ΠαρελθόνΜία κατάσταση που μας κάνει να αρνούμαστε τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν, ώστε να προχωρήσουμε στο μονοπάτι της εξέλιξής μας, αλλά και για να γευτούμε τους καρπούς του Τώρα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα "εμπόδια" που βιώνουμε και πράγματι, από τα πιο δύσκολα να ξεπεραστούν.

Γαντζωνόμαστε από αυτό που έχει πια τελειώσει, με αποτέλεσμα να μένουμε κολλημένοι σε παλιά πρότυπα. Κρατάμε γυρισμένη την πλάτη μας στις ευλογίες και στη μαγεία που είναι πλέον διαθέσιμα στο Παρόν, στο Τώρα.

Γαντζωνόμαστε γιατί φοβόμαστε, γιατί νιώθουμε ανασφάλεια, γιατί ο Νους μας μάς λέει ότι ίσως "πονέσουμε", αν το αφήσουμε.
Όταν όμως μια κατάσταση "τελειώνει" και ανήκει πλέον στο παρελθόν, δεν τελείωσε για να πονέσουμε. Τελείωσε, γιατί πλέον δεν είχε κάτι άλλο να μας προσφέρει και να της προσφέρουμε. Τελείωσε για να δημιουργηθεί χώρος μέσα μας για το καινούριο που έρχεται ή που ήδη έχει έρθει.

Η υπέρβαση όμως αυτής της κατάστασης, είναι δύσκολη.
Πολλά είναι αυτά που μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να επιτευχθεί και ένα από αυτά, είναι η απόκτηση της εσωτερικής Έντασης.

Όταν πατήσουμε γερά στα πόδια μας και πούμε "ΤΩΡΑ είναι ώρα να δράσω", θα νιώσουμε μία Ένταση μέσα μας. Μία ένταση που θα προέρχεται από την καρδιά μας και θα μας κάνει να νιώθουμε ότι "έχουμε πάρει φωτιά".
Θα νιώσουμε μία φλόγα να καίει μέσα μας και αυτή η φλόγα, θα είναι ο οδηγός μας.
Τότε, το παρελθόν δεν θα έχει τη δύναμη να αντισταθεί σε αυτή την Ένταση, σε αυτήν τη δύναμη. Κάθε φόβος, κάθε ανασφάλεια, κάθε προσκόλληση, θα "καούν". Τίποτα δεν θα μπορεί να μας εμποδίσει πλέον!

Ας μη χάνουμε το Τώρα, το Παρόν, που μόνο αυτό μετράει, για ένα παρελθόν που εξ' ορισμού έχει παρέλθει, έχει φύγει, έχει τελειώσει. Ας σπάσουμε τα δεσμά του παρελθόντος μας, ας πατήσουμε γερά στο έδαφος και ας νιώσουμε την εσωτερική μας Ένταση να εκδηλώνεται. Ώρα να κάνουμε την υπέρβαση!

Namaste, αγαπημένοι μας Άνθρωποι ♥


Διαβάστε επίσης: Ζώντας στο Παρελθόν