Αποδοχή Αλλαγών

Αλλαγές

Καθώς προχωράμε στο μονοπάτι της εξέλιξής μας, αναπόφευκτα έρχεται η στιγμή που πολλά πράγματα τριγύρω μας αλλάζουν. Μερικές από αυτές τις αλλαγές είναι η ρουτίνα μας, η καθημερινότητά μας, το περιβάλλον μας, οι άνθρωποι που υπάρχουν στη ζωή μας, κλπ.

Πολλές φορές όμως αντιστεκόμαστε σε αυτές τις αλλαγές, με αποτέλεσμα να καταπιεζόμαστε και να εξαντλούμαστε. Τότε, λόγω αυτής της καταπίεσης και εξάντλησης, "αναβάλουμε" το να βιώσουμε τη μαγεία που μας περιμένει στο "νέο" Τώρα.

Όμως, δεν είναι λογικό να συμβαίνουν τέτοιου είδους αλλαγές;
Κάποτε πράγματι, διάφορες καταστάσεις αποτελούσαν κομμάτι μας, όμως αυτό το κομμάτι άνηκε σε έναν άλλο μας Εαυτό, έναν εαυτό που "πέθανε" χθες βράδυ και που στη θέση του "γεννήθηκε" σήμερα το πρωί ένας καινούριος.

Ας είμαστε δεκτικοί σε αυτές τις αλλαγές!
Μπορεί να φαντάζουν τρομακτικές, δύσκολες, ίσως και ακατόρθωτες. Υπάρχει όμως κάτι μακράν πιο τρομακτικό: το να στερούμε από τον Εαυτό μας τη Μαγεία που είναι πλέον διαθέσιμη τριγύρω και σε αφθονία.

Ας σπάσουμε τους περιορισμούς που εμείς οι ίδιοι επιβάλαμε στον Εαυτό μας. Ας αναπροσαρμόσουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις της καθημερινότητάς μας, ώστε αυτά να συμβαδίζουν με το νέο μας Εαυτό.
Ας επιτρέψουμε σε αυτήν τη νέα οπτική, που προσπαθεί συνεχώς να κάνει αισθητή την παρουσία της μέσα μας, να εκδηλωθεί.
Μέσω αυτής της νέας οπτικής, ας εμπιστευθούμε και ας ακολουθήσουμε τη Συμπαντική Ροή.

Ο Ηράκλειτος είχε πει 2 πολύ σημαντικές φράσεις:
"Τα πάντα ρει και ουδέν μένει" (όλα εξελίσσονται και τίποτα δεν μένει αμετάβλητο) και "Μεταβάλλον αναπαύεται" (στην αλλαγή βρίσκουν τα πράγματα ανάπαυση).

Ας αγκαλιάζουμε την όποια αλλαγή μας φέρνει η ζωή, αποτελεί και αυτή μέρος της περαιτέρω εξέλιξής μας.

Namaste, αγαπημένοι μας Άνθρωποι ♥

Διαβάστε επίσης: «Ο Κόσμος των Ενεργειών»