Κατάλληλη Στιγμή

Κατάλληλη στιγμή

Πολλές φορές θεωρούμε ότι κάτι που είναι να γίνει, κάτι που έχουμε ζητήσει να γίνει, θα γίνει την "κατάλληλη στιγμή".

Θεωρούμε λοιπόν, υπερεκτιμώντας τον εαυτό μας, ότι ξέρουμε πότε είναι αυτή η "κατάλληλη στιγμή" και περιμένουμε με αγωνία. Όμως τίποτα δεν συμβαίνει και έτσι, απογοητευόμαστε, στεναχωριόμαστε, ξεχνιόμαστε και συνεχίζουμε.

Ξαφνικά όμως, κάποια άλλη στιγμή.. Συνέβη! Αυτό που είχαμε ζητήσει, ήρθε!
Όμως.. Όμως κάτι δεν μας αρέσει. Έχουμε πιστέψει τόσο πολύ ότι η στιγμή ήταν ή θα είναι αυτή που εμείς ορίσαμε ως κατάλληλη, που αρχίζουμε να δυσφορούμε. Αναρωτιόμαστε "μα γιατί τώρα;;;"

Η απάντηση είναι απλή: διότι ΤΩΡΑ ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η κατάλληλη στιγμή.

Είναι πολλοί οι λόγοι που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ενδεικτικά, μερικοί από αυτούς είναι: στερεότυπα της κοινωνίας, αδυναμία κατανόησης ότι πραγματικά κάθε τι συμβαίνει στην ώρα του, γιατί αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχθούμε ότι δεν έχουμε τον "έλεγχο", αυτό που συνέβη είναι πολύ περίεργο και συνέβη σε περίεργη στιγμή, κ.ο.κ.

Όταν συμβεί αυτό που ζητήσαμε, όταν παρουσιαστεί μία κατάσταση που κάποτε ζητήσαμε, ας μη σκεφτούμε "δεν είναι η ώρα να συμβεί".

Για την ακρίβεια, είναι η ΠΙΟ κατάλληλη "ώρα".

Όσο παράδοξο, περίεργο, τρελό και αν φαίνεται, ήταν, είναι και θα είναι πάντα η πιο κατάλληλη.

Αντί για δυσφορία λοιπόν, ας δοκιμάσουμε να εκφράζουμε με όλη μας την καρδιά Ευγνωμοσύνη στο Σύμπαν που μας προσέχει και ας δεχθούμε το δώρο του! Μην το πετάξουμε, μην το σπαταλήσουμε επειδή η αντίληψή μας δεν μάς επιτρέπει να δούμε ότι πράγματι, ήταν η κατάλληλη στιγμή. Αυτό, θα μας "αποδειχθεί" αργότερα.

Και αν νιώσουμε μπερδεμένοι με όλο αυτό, απλώς ας αφεθούμε, χωρίς σκέψεις και κατά συνέπεια εσωτερικές συγκρούσεις, το Σύμπαν ξέρει. Ας το ακούσουμε, ας το ακολουθήσουμε, ας το εμπιστευθούμε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Γιατί μόνο το Σύμπαν ξέρει πραγματικά ΠΟΤΕ είναι η κατάλληλη στιγμή για να συμβεί αυτό που ζητήσαμε, ΕΑΝ είναι να συμβεί.

Και εν καιρώ, θα ανακαλύψουμε ότι δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι, γιατί ΚΑΘΕ στιγμή ήταν, είναι και θα είναι η "κατάλληλη στιγμή".

Ας μπούμε στο χορό του Σύμπαντος, ας τον απολαύσουμε και ας μη μας απασχολεί κάτι παραπάνω! Θα μας φροντίσει, είμαστε σε.. "καλά χέρια".

Και όπως είχε πει και ο Nietzsche:

«Και εκείνους που τους είδαν να χορεύουν, τους πέρασαν για τρελούς, εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική».

Namaste, αγαπημένοι μας Άνθρωποι ♥

Διαβάστε επίσης: Επιθυμίες και Σύμπαν, Γιατί δεν μας Ακούει;