Νέο Έτος και Αλλαγές

Νέο Έτος - spiritual cluster

-Κοίτα τους ανθρώπους πόσο αποφασισμένοι είναι, λόγω αυτού που αποκαλούν "νέο έτος", να αλλάξουν τη ζωή τους! Και όχι μόνο αυτό, εύχονται αυτές τις αλλαγές και σε όλους τους ανθρώπους! Δεν είναι υπέροχο;;

-Ω μα φυσικά! Και είναι πανέμορφο να βλέπεις ότι αναζητούν την αλλαγή! Όμως υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω. Γιατί περιμένουν το νέο έτος για να δουν μέσα τους τις αλλαγές που επιθυμούν; Και όπως πάντα, όταν δεν συμβούν οι αλλαγές, φταίει το "τρέχον έτος". Μα δεν είναι το έτος που θα φέρει τις αλλαγές, αλλά οι ίδιοι, αρκεί να το ζητήσουν!

-Και από που να το ζητήσουν, αν όχι από το *νέο έτος*;

-Μα από τον ίδιο τους τον εαυτό φυσικά! Και δεν χρειάζεται να περιμένουν αυτή την ημέρα για να το κάνουν!

-Χμμμ τι εννοείς; Μπορούν να ζητήσουν, να ευχηθούν για όλα αυτά και άλλες στιγμές;

-Μα γιατί να μη μπορούν; Τι κάνουν τις υπόλοιπες *ημέρες* του χρόνου; Γιατί δεν επιδιώκουν συνειδητά τις αλλαγές που θέλουν; Γιατί δεν κάνουν την κάθε τους ημέρα να θυμίζει πρωτοχρονιά;
Να ξυπνάνε το πρωί ας πούμε και να λένε "θέλω να αλλάξω αυτό στη ζωή μου" και μέχρι το βράδυ, που θα κοιμηθούν, που θα "φύγει η παλιά ημέρα και θα έρθει η καινούρια", να έχουν προσπαθήσει να κάνουν κάτι για αυτή την αλλαγή. Όχι να τη φέρουν ολοκληρωτικά, αλλά να την έχουν εντάξει σαν έννοια στην καθημερινότητά τους, να ζουν καθημερινά *μέσα* από την αλλαγή αυτή και έτσι, με τον καιρό, θα έρθει. Ή μάλλον, θα τη φέρουν.

-Ακούγεται πολύ όμορφο! Μακάρι να το προσπαθήσουν, έστω και για λίγο! Φαντάσου πως θα αισθανθούν εάν όλο αυτό που νιώθουν την *πρωτοχρονιά*, αρχίσουν να το νιώθουν κάθε μέρα!

-Ακριβώς, κάθε μέρα.

Namaste, αγαπημένοι μας Άνθρωποι ♥